Datum: 23 januari 2019

NeH blir Nationell Leverantör till Handbolls-EM 2020 Sverige

NeH har tecknat ett avtal med EM 2020 som kommer att spelas i Sverige, Norge och Österrike i januari 2020. Avtalet omfattar souvenir- och profilprodukter, skylt och dekor och även utveckling av en EM-maskot.

Ett EM på hemmaplan skapar stora möjligheter till att stärka handbollen och dess varumärke, vilket observerades 2016 när det senast begav sig då NeH ansvarade för all souvenirförsäljning. EM-organisationen och NeH kommer arbeta gemensamt för att maximera denna effekt genom att stimulera alla andra partners att aktivera sina rättigheter.

  • ”Det skall bli mycket spännande med hemma-EM 2020. Vi har samarbetat länge med de Svenska Handbollslandslagen. Det skall bli spännande att se hur vi kan kombinera EM och landslagen för att flytta fram handbollens position i Sverige till nästa nivå”, säger Peter Holm VD för NeH.

  • Det känns fantastiskt bra att ha med NeH även i detta projekt. De var med på EM 2016 och deras stora erfarenhet av att hantera stora internationella evenemang gör att vi känner oss mycket trygga i att försäljningen av souvenirer och profilprodukter i och runt arenorna hjälper oss att skapa en härlig upplevelse får både publik, spelare och TV-tittare. Dessutom kommer NeH att hjälpa både oss och alla andra partners att maximera effekterna av sina respektive aktiveringsprogram, och det ser vi som en mycket god förutsättning för att EM 2020 kommer att bli en succé, Frank Ström, Senior Advisor på Handbolls-EM 2020.

Sverige är en av tre arrangörer i kommande mästerskap. Norge och Österrike är de andra två. Mästerskapet är utökat från 16 till 24 nationer, en av de sex grupperna spelar i Scandinavium och en i Malmö Arena. Ytterligare två grupper spelar i Nye Nidaröhallen i norska Trondheim och de två återstående grupperna i Wien respektive Graz, Österrike.

Main round spelas i Malmö och Malmö Arena respektive i Wien. Semifinaler, placeringsmatcher och EM-finalen spelas på Tele 2 Arena i Stockholm. Arenan byggs om till en handbollsplan på tvären med publikkapacitet upp till 22 000 åskådare.

  • Vi har haft en fantastisk start på vår biljettförsäljning i Sverige. Detta är långt över våra förväntningar som vi hade inför biljettsläppet den 24 oktober. Det är viktigt för alla våra fans, föreningar och internationella förbund att ta till vara på möjligheten att säkra biljetter inför det kommande mästerskapet. I Sverige, Österrike och Norge såldes 25,000 biljetter inom de första 24 timmarna och efter mindre än en vecka såldes 30,000! Det är en stor efterfrågan efter de bästa biljetterna och de bästa platserna kommer att gå åt fort, fortsätter Frank Ström.

Mer information om Handbolls-EM 2020 hittar du på; http://www.handbollslandslaget.se/em2020/. En dedikerad webbutik för EM kommer att lanseras under 2019.

NeH är en av Nordens ledande leverantörer av profilprodukter och varumärkesupplevelser som hjälper sina kunder att öka sin försäljning och stärka sina varumärken. Med kundernas behov i fokus kombinerar NeH sin kunskap inom profilprodukter och evenemang med ett starkt engagemang och intresse för att ständigt utveckla nya kreativa och kostnadseffektiva produkter och tjänster.

NeH etablerades 1964 och har idag verksamhet i Sverige, Danmark, och Norge, ca 60 anställda och en omsättning på ca 200 miljoner SEK.

https://neh.com/images/bild-em2020.png
Länkar
www.neh.com
Kontakter

Frank Ström
Senior Advisor, Handbolls EM 2020
0707-30 17 79
frank.strom@handboll.rf.se

Peter Holm
VD, NeH
070-211 99 95
peter.holm@neh.com