NyheterKontakt

  • info@neh.com
    Tel: 019-146000
    Nasta gård 1
    SE-702 27 ÖREBRO
Datum: 18 februari 2015

Skid-VM i Falun äntligen igång

Efter långa förberedelser är skid-VM i Falun äntligen igång. Ett mäktigt fyrverkeri avrundade den storslagna invigningen på Lugnets backarena där drygt 7 000 personer samlats på onsdagen.

Som leverantör till evenemanget är vi på NeH glada och stolta över att vara en del av det stora mästerskapet.

Beskedet om att Falun skulle få arrangera skid-VM kom i juni 2010. Allt sedan dess har förberedelserna fortlöpt inför arrangemanget.

- Förberedelserna har pågått under lång tid. Nu har vi äntligen nått den punkt när evenemanget officiellt är invigt av vår kung. Vi ser verkligen fram mot tävlingarna, säger Falun2015:s vd Sven von Holst till arrangemangets hemsida.

Han är mycket nöjd med det stora intresset för skid-VM. Bara timmar innan invigningen hade 177 500 biljetter sålts till evenemanget.

- Vi kan redan nu slå fast att vårt mål om att nå 200 000 besökare kommer att överskridas, konstaterar Sven von Holst. Skid-VM tjuvstartade redan på onsdag eftermiddag med kvaltävlingar i längdåkning. Kvällens pampiga invigning ramades in med musikunderhållning av bland andra Kalle Moraeus och Orsa spelmän, Miss Li, Maria Keohane, Salarnas folkdansgille, LaGaylia Frazier och akrobaten Maria Zeniou. Och så klart Mando Diao som framförde den officiella VM-låten Love last forever.

Mottagandet från de gäster som kommit till Falun har varit mycket positivt.

- Vi får kommentarer om att detta är något som de tidigare aldrig sett i ett skidevenemang. Vi kan bjuda på en helt ny dimension när det gäller totalupplevelsen av ett skid-VM, säger Kent Lövgren som är marknadschef för Falun2015.

Som leverantör till evenemanget ser NeH fram mot ett spännande och lyckat skid-VM.
http://mediabank.neh.com/neh.com/press/falun2015.jpg